top of page

PRAKTISK INFORMATION

Info_lang.jpg

Praktisk information

I bil
Kommer du i bil for at besøge Kikhavn, så parkér på parkeringspladsen lige uden for byen - Flere veje i Kikhavn er meget snævre, ender blindt eller har kørselsforbud. Parkering på private veje er ikke tilladt.

På cykel
Kommer du på cykel - ad fx Nordkyststien kan du også parkere ved den offentlige strand ved Gråstenvej. Parkering på private veje er ikke tilladt. Der må under igen omstændigheder cykles på diget eller på digepassager, da diget er beskyttet område. Bemærk også de opsatte info-pæle med henvisning til den offentlige strand mv.

Med tog
Fra København kommer du til Kikhavn via Hillerød og Frederiksværk. På Frederiksværkbanen kan du med fordel stå af på trinbrædtet ved Østerbjerg og gå langs marken ad den offentlige sti fra Torupvejen til fods eller på cykel. Ellers kør videre til Hundested Station og stå af der.

Badning
Vil du bade i nærheden af Kikhavn, er der gode muligheder på den dejlige, børnevenlige offentlige strand, hvor der er livredder i skolesommerferien, toilethus, bålplads mv. Kør ad Nøddebovejen til Gråstenvej og sæt bilen på den store parkeringsplads.

Pas på diget og kysten
Kikhavn er helt afhængig af sit dige- og kystsikringsanlæg, som er byens nødvendige beskyttelse mod stormfloder. Derfor er al færdsel på diget og kystsikringsanlæg strengt forbudt. Diget må kun krydses ved de afmærkede digepassager - se info-pælene, som står langs digeforløbet. Respektér disse enkle regler og vær på den måde med til at passe godt på Kikhavn.

Digelag, Vejlaug, Bylav og foreninger
Kikhavn er en by med mange lag, lav eller laug ... flere stavemåder - men samme betydning -  de tager sig af praktiske spørgsmål og beslutninger om fx vedligeholdelse af dige- og kyststrækninger, veje mv. 

 

Du finder oplysninger om følgende foreninger i menuen:

 

- Kikhavn Dige- og kystsikringslag

- Vejlauget Kattegatvejen Øst

- Kikhavn Grundejerforening Vest

- Kikhavn Bylav

- Spodsbjergstiens Vejlav

- Hunderevet
 

Info_kvadrat.jpg
bottom of page